تاریخ شفاهی فرهنگ مدرن ایران تدوین می‌شود

طرح پژوهشی تدوین تاریخ شفاهی فرهنگ مدرن ایران توسط دکتر ناصر فکوهی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اجرا می‌شود.

این طرح شامل مصاحبه و پیاده‌سازی نوارهای دیداری و شنیداری با سی تن از شخصیت‌های فرهنگی پیشکسوت و دارای پیشینه طولانی فرهنگی در حوزه‌های دانشگاهی، هنری و فرهنگی است که در قالب یک مجموعه ۳۰ جلدی تدوین می‌شود.

این طرح بر اساس نظریات مکتب آنال و پسا آنال در  تاریخ شناسی معاصر و همچنین نظریات انسان‌شناسی تاریخی جدید و با هدف کمک به شناخت تاریخ فرهنگی معاصر از دوره مشروطه تا امروز بر اساس تجربه زیسته و مستقیم کنشگران مهم این دوره، که در قید حیاتند، و نیز چگونگی شکل‌گیری زندگی و آثار آنان از لحاظ فرهنگی و اجتماعی اجرا می‌شود.

درک ساز وکارهای ساخته‌شدن تاریخ و شخصیت ها، نهادها، رویدادها، آثار و جریان‌های تاریخی به مثابه محصولاتی که از دل فرهنگ و جامعه بیرون می‌آیند، هدف این پژوهش است. پرسش اصلی در این پژوهش آن است که چگونه شخصیت‌های فرهنگی شکل گرفته، چه تاثیری بر نظام فرهنگی- اجتماعی داشته‌اند و چه تجربه‌ای از آن دارند.

مطالب مرتبط