دوراهی‌های اجتماعی

دوراهی‌های اجتماعی
  • نویسنده: پل‌ای‌ام فن لانگ و همکارانش
  • قیمت: ۲۰۵۰۰۰ ریال
  •  
سفــارش کتــاب

کتاب «دوراهی‌های اجتماعی» ویراسته پل‌ای‌ام فن لانگ و همکارانش و ترجمه دکترحسین حسنی و دکتر محمدرضا جوادی یگانه است که به تازگی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به زیور طبع آراسته شده است.

دوراهی‌های اجتماعی یکی از جنبه‌های فراگیر جامعه انسانی و یکی از ویژگی‌‏های اساسی بافتار زندگی اجتماعی به‌شمار می‌رود و روابط دونفره، گروه‌ها و جوامع را به چالش می‌کشد. ما اغلب در خانه، محل کار یا بسیاری از مکان‌های دیگر- که با سایر افراد وابستگی متقابل داریم- با دوراهی‌های اجتماعی مواجه می‌‏شویم.

این اثر، تلاشی است به‌منظور شناخت دوراهی‌های اجتماعی که در معنای گسترده، به ‏منزله ستیزی میان نفع فردی (بیشتر کوتاه‌مدت) و نفع جمعی (بیشتر بلندمدت) تعریف می‌شود. همچنین دربردارنده روانشناسی همیاری انسانی است. هنگام مطالعه، درمی‌‏یابیم دوراهی‌های اجتماعی و همیاری انسانی دو روی یک سکه است. دوراهی‌های اجتماعی ظرفیت و انگیزه ما را برای همیاری با یکدیگر به چالش می‌کشد. در این کتاب، مثال‏‌های بسیار متفاوتی درباره دوراهی‌های اجتماعی ارائه شده است که آنها حفظ و تداوم روابط نزدیک، دوستی‏‌ها، کار، اوقات فراغت، سیاست، امنیت، سلامت و محیط‏‏ زیستی که در آن زندگی می‌کنیم را به چالش می‌کشد.

دوراهی‌های اجتماعی مهم و فراگیر است زیرا به موقعیت‌های بسیاری توجه میکند که برای همه ما اهمیت دارد و از نظر علمی علاقه زیادی به آنها وجود دارد. دوراهی‌ها با پرسش‌‏های اساسی درباره ماهیت انسان سر و کار دارد؛ از جمله: آیا افراد به شکل ذاتی خودخواه یا نوعدوست هستند یا شاید هر دوی آن؟ گرچه همیاری، یکی از مضامین اصلی در ادبیات علمی محسوب می‌شود، مطالعه روانشناسی همیاری انسانی، پرسش‏‌های مختلفی ایجاد می‌کند، درباره سازه‌هایی که ارتباط نزدیکی با آن دارد. مانند: اعتماد، گرایش به رفتار اجتماعی، دوسویه بودن، انصاف، فرهنگ، هنجارشکنی، عواطف، نیکنامی، یادگیری اجتماعی، سازگاری، پاداش، مجازات و بسیاری از مفهوم‌‏های مهم نظری دیگر. برای نمونه، مسائلی چون: بخشندگی، پایبندی اخلاقی، مدارا در برابر استثمار، سخاوت، انتقام، فریب‌کاری و برخی از این پدیده‌ها را می‌توان به سادگی زیر این عنوان قرار داد.

مؤلفان در فصول هشتگانه کتاب به این مطالب پرداخته‌اند: فصل نخست: درآمدی بر دوراهی‌های اجتماعی؛ فصل دوم: تاریخ، روش‌ها و پارادایم‌ها؛ فصل سوم: رویکردهای تکاملی؛ فصل چهارم: رویکردهای شناختی؛ فصل پنجم: رویکردهای فرهنگی؛ فصل ششم: مدیریت و سازمان‌ها؛ فصل هفتم: محیط زیست، امنیت و سلامت و فصل هشتم: نویدهایی برای آینده.

مطالب مرتبط
از طریق فرم زیر نظرات خود را با ما در میان بگذارید