مطالعه توصیفی اپلیکیشن‏ های تلفن همراه ایرانی

گزارش فرهنگی «مطالعه توصیفی اپلیکیشن‏ های تلفن همراه ایرانی»، نتیجه مطالعه ‏ای است که زینب مولایی با نظارت دکتر سیاوش صلواتیان در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام داده‏ است.

در این گزارش تلاش شده تا با رویکردی کاربردی نخستین قدم‌ها در زمینة شناخت اپلیکیشن‌های تلفن همراه ایرانی را با پاسخ‌ به این پرسش‌ها فراهم کند:

۱. اپلیکیشن‏های تلفن همراه در چه بستری رشد یافته‏ اند؟ موقعیت اپلیکیشن‏های تلفن همراه در سپهر جدید رسانه ‏ای چیست؟ فضای رسانه‏‏ای اپلیکیشن‏های تلفن همراه چه بازیگرانی دارد؟

۲. مهم‏ترین اپلیکیشن‌های تلفن همراه ایرانی در دسته‏ بندی‏های مختلف کدام‏ها هستند؟ انواع کاربردهای اپلیکیشن‌های تلفن همراه برای جامعه ایرانی چه مواردی است؟ اقبال کاربران به انواع مختلف اپلیکیشن‌ها چه تفاوت‏هایی با هم دارد؟

۳. نقاط ضعف و قوت محیط اپلیکیشن‌های تلفن همراه ایرانی چیست و چه فرصت‏ها و تهدیدهایی می ‏تواند از آنها حاصل شود؟

این گزارش نشان می‌دهد که در میان ۵۰ اپلیکیشن برتر ۲۵ گروه مورد بررسی، یعنی ۱۲۵۰ اپلیکیشن، حدود ۶۴ درصد اپلیکیشن‏های فارسی تولیدشده توسط سازندگان داخلی هستند و در مقابل تنها ۳۶ درصد اپلیکیشن‏های خارجی هستند. این نتیجه در نگاه اول نشان‏ دهنده موفقیت اپلیکیشن‏های داخلی در جذب مخاطبان است و از قوت کار اپلکیشن ‏سازان داخلی خبر می‏ دهد. اما مشاهده آمار تفکیکی در ۲۵ گروه مختلف اپلیکیشن‏ها، از وضعیت متفاوت هر گروه خبر می‏ دهد.

سیرتکامل تلفن همراه و برنامه‏ های کاربردی، مهم‏ترین سیستم عامل تلفن همراه: اندروید، کارکردها و ویژگی‏های تلفن همراه، فضای رسانه‏ ای اپلیکیشن‏ها، فضای رسانه ‏ای اپلیکیشن‏ها در ایران، مهم‏ترین مرجع اپلیکیشن ایران: کافه بازار، دسته ‏بندی برنامه‏ های کاربردی، نتایج تحلیل داده ‏ها، مسئله اپلیکیشن‏های ارتباطی، فرصت‏ها و تهدیدها، نقاط ضعف و قوت و نتیجه‏ گیری و پیشنهادها مهمترین مطالب این گزارش است.