گرایش‌های فرهنگی و نگرش‌های اجتماعی در ایران/علی اسدی/۱۳۵۸

پس از انجام مرحله اول طرح گرایش های فرهنگی و نگرش های اجتماعی در ایران در سال ۱۳۵۳، مرحله دوم آن پنج سال بعد در سال ۱۳۵۸ انجام شد. در این مرحله بر مبنای یافته های پیمایش قبلی و همچنین تغییر وضعیت اجتماعی-سیاسی کشور به دنبال وقوع انقلاب اسلامی، در سوالات تجدید نظر شده و پرسشنامه با توجه به شرایط جدید اصلاح شده است. هدف محققان از تکرار این پیمایش شناخت تغییرات و تحولات جامعه ایران در طول زمان بوده است اما به سبب محدودیت های اجرایی بر خلاف مرحله اول که به صورت ملی انجام شد، مرحله دوم تنها در شهر تهران انجام شده است. در نتیجه این پیمایش به معنای دقیق کلمه یک پیمایش ملی محسوب نمی شود اما به سبب اینکه در شهر تهران انجام شده و تنها مطالعه پیمایشی انجام شده موجود از آن زمان است اهمیت بالایی برای اصحاب علوم اجتماعی دارد. علیرغم محدودیت جامعه آماری، یافته ها این نظرسنجی که در تابستان ۱۳۵۸ و بلافاصله بعد از انقلاب انجام شده می تواند به فهم دقیق تر شرایط آن مقطع زمانی کمک کند.

مجری: مرکز سنجش افکار و تحقیقات اجتماعی سازمان رادیو و تلویزیون

مدیر علمی: علی اسدی

سال اجرا: ۱۳۵۸

سال انتشار نتایج: ۱۳۵۹

جامعه آماری: جمعیت ۱۵ تا ۵۹ ساله ساکن شهر تهران

واحد تحلیل: فرد

حجم نمونه: ۷۰۰ نفر

روش نمونه‌گیری: تصادفی در مناطق دوازده گانه شهر تهران (بر اساس تقسیمات وقت)

حوزه جغرافیایی نمونه: شهر تهران.