تبارشناسی خود مدرن ایرانی پژوهش می‌شود

طرح پژوهشی «مقدمه‌ای بر تبارشناسی خود مدرن ایرانی» توسط حسن رحمانی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اجرا می‌شود.

در این طرح و در چارچوب نظری فوکو، تلاش می‌شود تا با بحث درباره «تکنولوژی انضباطی» روشن شود چگونه این تکنولوژی در ایران کار می‌کند و به «خود جدید ایرانی مدرن» شکل می‌دهد. هدف مشخص این تحقیق، روشن‌تر کردن مفهوم «خود» در عصر مدرن با بررسی شکل‌گیری و تطور آن است که بر مبنای نظریات درخشان متاخر در علوم اجتماعی بررسی خواهد شد.

پژوهشگر در این طرح، با بیان مختصری از تاریخ نظریاتی درباره مفهوم «خود»، به بررسی تفصیلی آن در دوران پیشا‌مدرن و  فرایند مدرنیته در ایران خواهد پرداخت. این بررسی با تمرکز تاریخی بر دوران قاجاریه و پهلوی به ویژه پهلوی اول و تمرکز موضوعی بر انواع و تاریخ شکنجه، مجازات‌های انضباطی، اصلاحات دوران مشروطه، هنجارمند کردن رفتار، تاسیس مدرسه و تاریخ اجتماعی سرود ملی صورت می‌گیرد.