کتاب «مضامین قرآنی در نگارگری» منتشر شد

کتاب «مضامین قرآنی در نگارگری» دستاورد پژوهشی است با عنوان «مضامین قرآنی در نگارگری؛ عصر صفوی و معاصر» که سارا نیک‌بین با نظارت دکتر محمدعلی رجبی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام داده است.

این کتاب در چهار فصل تنظیم و تدوین شده است؛ در فصل اول: جایگاه نگارگری در هنر نگارگری، فصل دوم: تجلی مفاهیم اسلامی و قرآنی در نگارگری صفوی، فصل سوم: مفاهیم قرآنی در نگاره‏های معاصر و در فصل چهارم: جمع‏ بندی مطالب مطرح شده در این کتاب ارائه شده است.

در این اثر، برخی مفاهیم قرآنی مانند به چاه انداختن حضرت یوسف(ع) ، حضرت یوسف(ع)  در مجلس زلیخا، حضرت یونس(ع)  در شکم ماهی، ذبح حضرت اسماعیل(ع)  و  اصحاب کهف بررسی و نمونه‏ هایی از تجلی آن در نگارگری نشان داده شده است.  همچنین به مضامین قرآنی شهید و نیایش و تجلی مفاهیم شمسه، بهشت، فرشته و درخت در نگارگری معاصر پرداخته شده است.

پژوهشگر این اثر در فصل چهارم و جمع‌بندی، به منظور استفاده بهینه از شرایط و امکانات موجود و نیز خلق نگاره‏ هایی که بتواند مفاهیم و مضامین قرآنی را به شکل بهتری بازنماید، پیشنهادهایی را ارائه کرده است.