نشست تخصصی «امر اجتماعی، اخلاق انتخاباتی»برگزار شد

نشست تخصصی «امر اجتماعی، اخلاق انتخاباتی»، با حضور دکتر امین قانعی‌راد، عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، یکشنبه ۳ اردیبشهت ۱۳۹۶ در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار ‌شد.

در ابتدای نشست دکتر قانعی‌راد با ذکر مقدمه‌ای به تشریح عصر دین که عصر وحدت است و عصر سیاست که عصر کثرت است اشاره کرده و پس از توضیح تمایزات و ویژگی‌ آنها، دو گفتمان سیاسی مضر موجود در کشور را برشمرد: یک نوع گفتمان واقع گرا و شق دوم که مبتنی بر گفتمان زبانی است. وی با تشریح ویژگی هر کدام از این گفتمان‌ها به آسیب‌‌شناسی آنها اشاره کرده و افزود:‌ «گفتمان واقع‌گرا منجر به گسترش خشکسالی و تاراج ثروت اصلی کشور که نفت است خواهد شد و گفتمان زبانی که منجر به تاراج فرهنگ و گسترش دروغ می‌شود.»

وی به نقش وحدت آفرین دین در جامعه اشاره کرده و وظیفه اصلی آن را عمده کردن شباهت‌ها و از بین بردن تمایزات دانست و گفت: «یکی از مصداق‌های بداخلاقی انتخاباتی استفاده ابزاری از نمادها، نشانه‌ها و شخصیت‌های مذهبی است که گاها مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد»

دکتر قانعی‌راد عامیانه شدن سیاست را یکی از آسیب‌های انتخابات و دلیل آن را ظرفیت موجود در جامعه دانست و با برشمردن ویژگی‌های پوپولیستی شدن سیاست در ایران، آن را نتیجه فرهنگ عمومی موجود در بین توده‌های مردم دانست.

در پایان، دکتر قانعی‌راد به عدم پاسخگویی سیاست مداران در مقابل عملکردشان اشاره کرده و گفت: «افزایش ظرفیت نهاد سیاست نسبت مستقیمی با افزایش ظرفیت‌های حزبی در درون سیاست دارد و عدم رشد سیاست به دلیل عدم رشد حزب ها است و این نقیصه باید برطرف شود تا سیاست مداران نسبت به عملکردشان پاسخگو باشند.»