ترجمه کتاب «چرا باور؟» منتشر شد

ترجمه کتاب «چرا باور؟» اثر جان کاتینگهام، فیلسوف معاصر انگلیسی و دانش‌آموخته دانشگاه آکسفورد، به منتشر شد.

این اثر در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ترجمه و با همکاری انتشارات علمی و فرهنگی به‌صورت مشترک منتشر شده است.

نویسنده در این اثر تلاش می‏کند با لحنی غیرمتعصبانه و صریح به باورها و کردارهای مؤمنانة مسیحی اشاره و از ایمان مذهبی در کلیت آن دفاع کند. این کتاب به‌دنبال پاسخگویی به این پرسش‌هاست که جایگاه باور مذهبی کجاست؟ کدام تفاوت، مقوّم این باور است؟ و در نهایت، قدم‏نهادن در جادة ایمان به چه معناست؟

وی معتقد است میان ادیان ابراهیمی و تاریخ و ساختارهای ناظر بر معنویت‌شان آن‏قدر پیوندِ متقابل ژرف و عمیق وجود دارد، که شدیدترین اشکال انحصارگرایی، درنهایت خودویرانگر و ناسازگار به نظر خواهد رسید. نویسنده معتقد است که دین و مذهب کارزاری جدابافته نیست که بیرون از دژِ تجربه و فرهنگ معمول انسانی جا خوش کرده باشد، بلکه دیدگاه مذهبی یا فقدان آن عمیقاً با علایق معمولِ انسانی، که میان انسان‌ها مشترک است، در پیوند است.

جان کاتینگهام تأکید می‌کند که اعتقاد مذهبی در زندگی فرد مؤمن و باورمند، چیزی نیست که بتوان به‌آسانی آن را بر مبنایی فلسفی تعریف، یا از مجرای عقل صرف، تحلیل کرد.

تهیه و درج خبر: مصطفی اسدزاده