«جامعه‌شناسی هنر» به چاپ دوم رسید

کتاب «جامعه‌شناسی هنر؛ شيوه‌های ديدن» که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ترجمه شده است برای نوبت دوم از سوی نشر نی منتشر شد.

اين کتاب شامل ۱۳ مقاله در حوزه جامعه‌شناسی هنر است که توسط ديويد انگليس و جان هاگسون ويراسته شده است.

در اين کتاب، پرسش‌های اساسی که جامعه‌شناسی هنر به آنها می‌پردازدمطرح شده است. از جمله اینکه؛ هنر چيست؟ چه‌چيزی هنر محسوب می شود و چه‌چيزی نه؟چه‌کسی تعيين می‌کند که هنر چه‌‍چيزي است و چه‌چيزي نيست؟ هنر و جامعه به چه شيوه‌هايي به هم پيوند خورده‌اند؟ چگونه سرشت جامعه بر سرشت هنر تأثير مي‌گذارد؟ هنر چگونه روابط اجتماعي را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد؟ اَشکال هنري و اَشکال قدرت اجتماعي به چه شيوه‌هايي به هم پيوند خورده‌اند؟ جوامع گوناگون چگونه با هنر برخورد مي‌کنند؟آثار هنري چگونه ساخته مي‌شود؟ هنرمند چيست؟ آثار هنري چگونه در ميان مخاطبان توزيع مي‌شود؟ مخاطبان به چه شيوه‌هايي آثار هنري را معنا و درک مي‌کنند؟ چرا بعضي از مردم برخي هنرها را دوست دارند و برخي ديگر را نه؟ با درک ذائقۀ افراد به چه چيزي در مورد آنها پي مي‌بريم؟

عناوین دو بخش اصلی این کتاب به این شرح است:

بخش اول: نظریه: گذشته، حال و آینده

1– تأمل جامعه­ شناختی در هنر: دیوید انگلیس

2– چه­ وقت هنر، هنر می ­شود؟ ارزیابی نظریۀ میدان­های هنریِ پیربوردیو: جرمی اف. لَین

3– بدن زنانه در فعالیت هنری زنان: طرح یک رویکرد جامعه ­شناختی فمنیستی: الگزاندرا هاوسون

4– پارادایمی جدید برای جامعه ­شناسی زیباشناسی: رابرت دبلیو.ویتکین

5 – زیبایی­ شناسی نامرئی و اثر اجتماعیِ فرهنگ کالایی: پُلویلیس

6- مطالعات فرهنگی و جامعه ­شناسی فرهنگ: جَنِت وولف

7 – جامعه­ شناسی هنر: بین بدبینی و بازاندیشی: دیوید انگلیس

بخش دوم: از نظریه تا عمل: مطالعات موردی در جامعه ­شناسی هنر

8 – طراحی سالمندی: دیدگاه­ های جامعه ­شناختی دربارۀسالمندی در نقاشی عصر ویکتوریا: مایک هِپ­وُرث

9 – پیدایش و زوال فیلم هنری: آندرو تودور