کتابهای «فیلم/ژانر» و «ژانر و هالیوود» در اختیار دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران قرار گرفت

بنا بر اعلام مرکز اسناد و اطلاع‌رسانی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات دو کتاب «فیلم/ژانر» و «ژانر و هالیوود» که از سوی پژوهشگاه ترجمه و منتشر شده است، با هدف ارتقای دانش سینمایی سینماگران جوان کشور و تأمین نیازهای پژوهشی آنها، از طریق انجمن سینمای جوانان ایران در اختیار دفاتر این انجمن در سراسر کشور قرار گرفت.

کتاب «فیلم/ژانر» اثر ریک آلتمن، استاد سینما و ادبیات دانشگاه آیووای آمریکاست که سالهاست درباره ژانر تحقیق کرده است. او در این کتاب ضمن طرح نظریه «معنایی/نحوی/کارکردی» درباره ژانر، دردوازده فصل به مساله ژانر در سینما می‌پردازد: تاریخ نظریه ژانر، درک مفهوم ژانر،منشأ ژانرها، پایداری ژانرها، بازتعریف ژانر، جایگاه ژانر، نحوه به‌کارگیریژانرها، تلفیق ژانرها، نقش ژانرها در فرایند  دیدن، بررسی مدل ارتباطی مناسببرای ژانرها، ژانرها و کارکردها در طول زمان و از همه مهمتر اینکه ژانرها چه چیزی درباره کشورها به ما می‌آموزند، عناوین فصلهای این کتاب است.

کتاب «ژانر و هالیوود» نیز نوشته استیو نیل، استاد مطالعات فیلم دانشگاه اکستر انگلستان، است که تلاش می‌کند تا با بررسی ۱۷ ژانر مختلف سینما، تمام بحث‌های مربوط به ژانر را ازجمله: مفاهیم عمومی و تعاریف پایه‌ای ژانر، بررسی ژانرهای مشخص، ویژگی‌های عمومی ژانرهای هالیوود، نقش‌های فرهنگی و اجتماعی ژانرها، پایه‌های صنعتی و اقتصادی هالیوود و نقش‌شان در تولیدات هالیوود تحلیل کند.

تهیه و درج خبر: م. اسدزاده