در نشست «زنان و خوشنویسی معاصر ایران» مطرح شد:

جامعه هنری، زنان را در عرصه‌های تصمیم‌گیری وارد کند

نشست «زنان و خوشنویسی معاصر ایران؛ کندوکاوی در زیست هنرمندانه زنان خوشنویس» به مناسبت روز زن و ولادت حضرت فاطمه (س) سه شنبه 14  بهمن 1399 با حضور صغری حسینی و ازهار شرکاء از استادان انجمن خوشنویسی ایران و با دبیری طیبه عزت‌اللهی‌نژاد (عضو هیات علمی پژوهشکده هنر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات) برگزار ‌شد.

در این برنامه ازهار شرکاء به تاریخ حضور زنان در عرصه خوشنویسی اشاره کرد و گفت: ما از قرن چهارم هجری حضور بانوان ایرانی را در عرصه خوشنویسی می‌بینیم که شاهکارهایی خلق کردند. ازجمله در قرن ۴ هجری، دختر ابن مقله بیضاوی شیرازی، در قرن ۵ و ۶ هجری زینب شهده، در قرن ۱۱هجری گوهرشاد خاتون دختر میرعماد سیفی قزوینی که از بزرگترین نستعلیق نویسان عصر خود بوده است، سرآمد زمانه خود بوده‌اند. در قرون گذشته معمولاً اشراف و طبقات مرفه، خوشنویسی می‌کردند و زنان نه تنها در خوشنویسی بلکه می‌توان گفت در همه امور، اجازه فعالیت نداشتند ولی بعد از انقلاب اسلامی به واسطه این تحول، خیلی از بانوان وارد عرصه جامعه شدند. به طوری‌که امروز نیمی از اعضای خوشنویسان ایران، بانوان هستند و این نشان می‌دهد بانوان روز به روز به این هنر اصیل ایرانی که هنر شناسنامه‌دار ایران است، بیشتر اهمیت می‌دهند.

ادامه مطلب