هنر و آیین‌های دینی؛ همایش بین‌المللی تئاتر مردمی اربعین، اهداف و دستاوردها

هنر و آیین‌های دینی؛ همایش بین‌المللی تئاتر مردمی اربعین، اهداف و دستاوردها

نشست علمی «هنر و آیین‌های دینی؛ همایش بین‌المللی تئاتر مردمی اربعین، اهداف و دستاوردها» روز دوشنبه ۱۲ آذر ۹۷ با حضور «کوروش زارعی»، مسئول امور هنری کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین و مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کشور به همراه «محراب محمدزاده»، دبیر هنری سومین دوره همایش بین‌المللی تئاتر مردمی اربعین در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در این نشست، انگیزه‌ها، اهداف و محورهای سیاستگذاری این همایش، فرصتها و دستاوردهای آن برای جامعه ایران و نیز چشمندازهای این همایش در سالهای آتی برررسی شد.

کوروش زارعی در ابتدای این نشست از استقبال خوب مردم از همایش‌های تئاتر مردمی اربعین در سه دوره اخیر یاد کرد و با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری نسبت به فرصت دانستن راه‌پیمایی اربعین افزود: تئاتر به عنوان هنر زنده ظرفیت آن را دارد تا از فرصت اربعین استفاده کند و ما به عنوان هنرمند می‌توانیم و باید در این ماجرا سهیم باشیم و نقش خود را در تاثیرپذیری از فرهنگ اربعین بازی کنیم.

مسئول امور هنری کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین با تاکید بر اینکه نباید اربعین را در برپایی چند موکب و پذیرایی بینیم افزود: راهپمایی اربعین در جای خود بسیار ارزشمند است و یک انقلاب فرهنگی بزرگ در جهان معاصر است و ما هنرمندان باید با آثار هنری، تاثیر خود را بگذاریم. وی محور اصلی فعالیت هنری در این برنامه و رویداد فرهنگی را وحدت انسجام جهان اسلام و تشیع بیان کرد و گفت: امیدواریم این حرکت در مسیر زمینه ظهور، تاثیرگذار باشد.

 

زارعی همچنین به برگزاری سومین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی اربعین در امنیت کامل اشاره کرد و افزود: در همایش امسال، گروههای نمایشی دو روز در نجف و 5 روز در مسیر پیاده‌روی برنامه خود را اجرا کردند. نکته جالب آنکه اجرای نمایش عربی ما مخاطب بیشتری نسبت به نمایش فارسی داشت و استقبال مردم عراق و مردم عرب زبان خیلی بیشتر بود و این انگیزه ما را بیشتر کرد. مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کشور همچنین به استقبال بسیار خوب موکبهای عراقی اشاره کرد و گفت: موکبهای عراقی خیلی مشتاق‌تر از موکبهای ایرانی از این نمایشها استقبال کردند. وی به انجام هماهنگی‌های لازم با موکبهای عراقی برای اجرای نمایش‌ها پرداخت و تاکید کرد: هدف ما بیشتر این است که بتوانیم هنرمندان ملتهای دیگر را نیز درگیر این ماجرا کنیم و فقط ما شرکت‌کننده نباشیم.

وی همچنین افزود: براساس منویات رهبری که فرمودند شما در اربعین مهمان هستید، کاری نکنید که در وحدت ما خدشه وارد کند؛ بنابراین به رغم داشتن نمایش‌های خوب دفاع مقدس، سعی کردیم براساس محور انسجام و وحدت ملتها و تقویت فرهنگ اربعین، بیشتر به تبیین فلسفه اربعین بپردازیم و بیشتر به دنبال بیان وقایع کربلا و تاریخ عاشورا باشیم. وی به تاثیرگذاری این نمایشها نیز اشاره کرد و گفت: گاه 2 تا 3  هزار نفر، این نمایشها را تماشا می‌کردند.


در ادامه این نشست، محراب محمد‌زاده، دبیر هنری سومین دوره همایش بین‌المللی تئاتر مردمی اربعین نیز به حضور جمعیت میلیونی در راهپیمایی اربعین از کشورهای مختلف اشاره کرد و آن را ظرفیت عظیمی دانست که هنرمندان ما می‌توانند به طور مستقیم با مردمانی از کشورهای مختلف ارتباط برقرار کنند. وی به ضرورت انجام هماهنگی‌های بیشتر میان دستگاههای فرهنگی در اجرای مطلوب‌تر این همایش پرداخت و افزود: اگر رایزنهای فرهنگی در این برنامه مشارکت کنند، می‌توانیم فراخوان این همایش را در کشورهای دیگر نیز منتشر کنیم تا اگر هنرمندان کشورهای نیز تمایل به حضور در این برنامه دارند از کشورهای خودشان اعزام شوند و ما صرفا حلقه اتصال میان کشورها در این رویداد بزرگ باشیم.

فستیوال بزرگی از شیوه‌های مختلف هنری می‌تواند شکل بگیرد و نمایشهای مختلفی از کشورهای مختلف اجرا شود. دانشگاه جامعه المصطفی هم در فرایند همکاری و رایزنی ما برای حضور در این برنامه قرار دارد و امیدواریم به نتیجه برسیم.

در پایان این نشست به پرسش‌های حاضران پاسخ داده شد.


از طریق فرم زیر نظرات خود را با ما در میان بگذارید