کتاب «نقاشی گل و مرغ» منتشر شد

کتاب «نقاشی گل و مرغ» اثر پژوهشی پژوهشکده هنرهای سنتی- اسلامی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است که توسط جلیل جوکار، صمد نجارپور جباری و مریم فیض‌اللهی تألیف شده و بر اساس تفاهم‌نامه مشترک، توسط سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان منتشر شده است.

این کتاب به موضوعاتی همچون نقش ادبیات عرفانی در نقاشی گل و مرغ دورة قاجار، رقم مسجّع از نقاشی گل و مرغ ایرانی و سیر تحول مکتب گل و مرغ‌سازی در نگارگری ایرانی می‌پردازد.

رقم مسجّع از نقاشی گل و مرغ ایرانی، نقش ادبیات عرفانی در نقاشی گل و مرغ دوره قاجار و  سیر تحول مکتب گل و مرغ‌سازی در نگارگری ایرانی سه فصل این کتاب را تشکیل می‌دهند.

پژوهشگران این اثر ضمن اشاره به پاره‌ای از مشکلات فعلی هنر گل و مرغ در ایران، پیشنهادهایی برای گسترش این هنر ارائه کرده‌اند. توجه به جنبه کاربردی این هنر در زندگی امروزی، ایجاد بازارچه‌های دائمی هنرهای سنتی در بیشتر شهرها، بازنگری در سرفصل‌های درس‌های دانشگاهی و نیز اجرای پژوهش‌های بنیادی در این زمینه از جمله پیشنهادی ارائه شده در این کتاب است.