در نشست نقد و بررسی کتاب «در خانه برادر» مطرح شد:

عباس عبدی: دنیای امروز، دنیای تابعیت است

نشست نقد و بررسی کتاب «درخانه برادر» نوشته آرش نصراصفهانی ۷ بهمن ماه در دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد. عباس عبدی پژوهشگر مسائل اجتماعی ازجمله سخنرانان این نشست بود. به گزارش گروه اندیشه ایران‌آنلاین عباس عبدی، برای بررسی وضعیت مهاجران افغانی به اوایل انقلاب گریز زد؛ زمانی که دولت ایران نگاهی بدون مرز به امت اسلامی داشت هرچند که به باور او، اغلب سیاست‌های‌ ما در محدوده غرب ایران و حوزه عربستان و عراق متمرکز بوده تا حوزه افغانستان، هند و تاجیکستان  اما با این حال، معتقد است که ما هیچ‌گاه سیاست ثابت و یکدستی در قبال پناهندگان نداشته‌ایم شاید چون در آن نگاه بدون مرز و امت‌وار خود تناقض داشتیم.

به زعم عبدی، ما ابتدا فکر می‌کردیم که با یک امت اسلامی مواجه هستیم با این فرض که انقلاب ما یک انقلاب جهان‌وطنی مسلمانی است حتی مفاهیم گمرک و مرز را بی‌معنی می‌دیدیم و اساسا توجهی به بحث تابعیت نداشتیم اما واقعیت این است که دنیای امروز چه بخواهیم و چه نخواهیم دنیای تابعیت است و همه باید به یک دولت و کشور گره خورده باشند. در این فضا، باید در مورد افغانستانی‌ها نیز فکری کنیم تا مسایل آموزش و پرورش، بیمه و ... آن‌ها حل شود. به باور او، امروزه دوره دولت ملت‌ها است و ما نیازمند تمایز در تعاریف‌مان هستیم.

شناسه خبر: 445190

گزارش همشهری از نشست