ششمین جلسه کارگروه رصد فرهنگی کشور برگزار می‌شود

ششمین جلسه کارگروه رصد فرهنگی  کشور برگزار می‌شود

ششمین جلسه کارگروه رصد فرهنگی کشور با حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی و قائم مقام وزیر در کارگروه رصد فرهنگی، چهارشنبه 31 خرداد 1402  در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می‌شود.

بنا به اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، ارائه آخرین گزارش‌ها و فعالیت‌‌های مرکز رصد فرهنگی کشور و نیز بررسی تعهدات نهادهای رصدی کشور در حوزه فرهنگ و اشتراک داده‌های فرهنگی ازجمله دستورات جلسه ششم کارگروه رصد فرهنگی است.

در این جلسه همچنین از شخصیت زنده‌یاد عماد افروغ (عضو فقید کارگروه رصد فرهنگی کشور) تجلیل خواهد شد.

کارگروه رصد فرهنگی، مصوب ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور است که با هدف رصد مستمر تغییر و تحولات فرهنگی و ارائه گزارش از این تحولات، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه‌اندازی شده است. براساس آیین‌نامه اجرایی کارگروه رصد فرهنگی، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات دبیرخانه این کارگروه را برعهده دارد.

دستیابی مستمر به تصاویر واقع‌بینانه از وضعیت فرهنگی و هنری کشور هدف این کارگروه است. ایجاد «پایگاه داده‌های فرهنگی» و تهیه «گزارش‌های رصد فرهنگی» در حوزه ارزش‌ها، نگرش‌ها، صنایع، خدمات و کالاهای فرهنگی و نیز شناسایی مسائل فرهنگی جامعه و ارائه راهبردهای مواجهه هدفمند با آنها، در دستور این کارگروه قرار گرفته است.

در حال حاضر ابراهیم محسنی، کمیل قیدرلو، محمود حاجیلویی (معاون نظارت و برنامه‌ریزی ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی)، فرهاد رستگارنسب (مدیر دفتر مطالعات رصد و پیوست اجتماعی وزارت کشور)، محسن شاکری‌نژاد (رئیس مرکز تحقیقات صدا و سیما)، علیرضا کلانتر مهرجردی (معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی)، سیدمجید امامی (دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگروه رصد فرهنگی)، محمد رحمتی (مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و موسسه فرهنگ‌گستر بینا اعضای کارگروه رصد فرهنگی کشور هستند. دبیری کارگروه رصد فرهنگی کشور را قاسم زائری، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برعهده دارد. مدیریت اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور نیز بر عهده محمد اصغری است.

سایت مرکز رصد فرهنگی کشور به نشانی ircud.ir در دسترس است.