كتاب «آسيب‌شناسي بازنمايي ازدواج در سينماي ايران»

كتاب «آسيب‌شناسي بازنمايي ازدواج در سينماي ايران»
  • نویسنده: علي جعفري
  • قیمت: 75000 ریال
  •  
سفــارش کتــاب

«آسيب‌شناسي بازنمايي ازدواج در سينماي ايران» 

 كتاب «آسيب‌شناسي بازنمايي ازدواج در سينماي ايران» دستاورد پژوهشي پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است که توسط علي جعفري و با نظارت دکتر محمدعلي خبري در پژوهشگاه انجام شده است.
 اين   کتاب ناظر به هنجارهاي برگرفته از «رويکرد اسلامي به جامعه‌شناسي ازدواج و   خانواده» به‌دنبال پاسخگويي به اين سؤالات است: مؤلفه‌هاي نشانه شناختي   ازدواج در بازنمايي سينماي ايران از آن چيست؟ روندهاي اصلي بازنمايي ازدواج   در سينماي ايران ناظر به نظريه هنجاري چگونه ارزيابي مي‌شود؟ در   ازدواج‏هاي برساخته سينماي ايران، آيا نوعي روند عمومي بازنمايي قابل رصد   است يا بازنمايي‏ها متأثر از ادوار مديريت دولتي سينما متغير بوده است؟
 در   اين پژوهش، تعداد 116 فيلم سينماي ايران كه در فاصله سال‌هاي 1376 تا  1389  ساخته شده و در آنها، يکي از نقش‌هاي اصلي فيلم به نحوي با مسئلة  ازدواج  براي خود، درگير مي‌شود مطالعه شده است.
 نتايج   اين مطالعه نشان مي‌دهد روند عمومي بازنمايي ازدواج در سينماي ايران واجد   شش آسيب عمده است: الف- ازدواج در قاب سينما مقوله‌اي بيشتر تفنني است تا   مهم و جدي. ب- روابط كلامي و غيركلامي زوجين در مراحل قبل و بعد از  ازدواج  تفاوت ندارد(تضعيف معناي شرعي ازدواج). ج- در اغلب بازنمایی های  سینمایی،  ازدواج بيشتر مقوله‌اي غيرخانوادگي است و خارج از چارچوب‌هاي  خانواده رخ  مي‌دهد. د- در تصاویر ارایئه شده سینمایی، اغلب، ازدواج بيش از  آرامش و  سكينه با تنش همنشين است. ه‍- وجوه آييني ازدواج در بازنمايي  سينمايي به  شدت تضعيف شده است. و- ازدواج قاب سينما در بسياري از مؤلفه‌ها  با  ازدواج‏هاي جامعه ايراني مطابقت ندارد و در زمينه‌اي غيرواقعي  بازنمايي  مي‌شود.
 

كتاب «آسيب‌شناسي بازنمايي ازدواج در سينماي ايران» در 150 صفحه با قيمت 75000 ريال روانه بازار نشر شده است.


برای خرید اینجا کلیک کنید.





از طریق فرم زیر نظرات خود را با ما در میان بگذارید