معرفي كتاب «بازتاب سیاست در ادبیات داستانی ایران»

معرفي كتاب «بازتاب سیاست در ادبیات داستانی ایران»
  • نویسنده: محمدرضا گودرزی
  • قیمت: 0 ریال
  •  
سفــارش کتــاب

معرفي كتاب «بازتاب سیاست در ادبیات داستانی ایران»

◄پژوهش و نگارش: دکتر محمدرضا گودرزی

◄ويراستار ادبي: مجتبی ایزدی

◄ویراستار علمی: فرهاد امام جمعه

◄تعداد صفحه: 254

◄سال انتشار: 1386

◄نوبت چاپ: اول

◄شمارگان: 200

◄ناشر : پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات

 کتاب حاضر حاصل کندوکاو در ادبیات داستانی ایران طی سال‌های 1376 تا 1383 است که به کوشش دکتر محمدرضا گودرزی در قالب گزارش پژوهش، منتشر شده است.

به طور کلی اهمیت این پژوهش، یافتن وجوه آشکار و پنهانی است که ادبیات و سیاست را به هم می‌پیوندد. دلایل انتخاب این محدوده زمانی، تحولات اجتماعی – سیاسی خاص است که این سال‌ها در مناسبت‌های قدرتی سیاسی بروز کرده است.

هدف کلی این پژوهش، نشان دادن پیوند میان اثر ادبی و موقعیت فرهنگی – اجتماعی و سیاسی جامعه است، تا رابطة اندام‌وار آثار ادبی با این واقعیت‌ها را آشکار کند و نشان دهد که چگونه قدرت سیاسی، دشواری‌های اجتماعی – اقتصادی، رخدادهایی که به نوعی بر افکار عمومی جامعه تأثیر می‌گذارند و در نهایت، افقی که مباحث علمی – فلسفی و فرهنگی در مقابل انسان‌ها می‌گشایند، آثار ادبی را متأثر می‌سازند و هر اثر ادبی در واقع به نوعی، پاسخی است به مباحث مطروحه در جامعه، چه در حوزة تفکر فلسفی، چه در حوزة روانی‌شناسی فردی، چه در حوزة روان‌شناسی اجتماعی و یا اندیشه‌های سیاسی.

این کتاب از پنج بخش تشکیل شده است. پژوهشگر در بخش نخست، به مباحث کلی طرح پژوهشی شامل بیان و شرح موضوع، ضرورت تحقیق، مبانی نظری تحقیق، روش تحقیق و اهداف تحقیق پرداخته است؛ در بخش دوم، بازتاب آشکار سیاست و بحران‌های اجتماعی در ادبیات داستانی ایران بیان شده است؛ بازتاب ضمنی سیاست و بحران‌های اجتماعی در ادبیات داستانی ایران در بخش سوم بررسی شده است؛ در بخش چهارم، دوری‌گزینی آشکار از مباحث سیاسی – اجتماعی و گرایش به حال و هوای خصوصی – خانوادگی در ادبیات داستانی ایران بیان شده و در بخش پنجم نتیجه‌گیری و پیشنهادهای حاصل از این پژوهش ارائه شده است.

براي دريافت متن كامل كتاب اينجا را كليك كنيد. 

از طریق فرم زیر نظرات خود را با ما در میان بگذارید