معرفي كتاب «بررسی وضعیت آموزش موسیقی و نگرش استادان و مدیران درباره هویت موسیقی ایرانی در آموزشگاه‌های آزاد و هنرستان‌های موسیقی شهر تهران»

معرفي كتاب «بررسی وضعیت آموزش موسیقی و نگرش استادان و مدیران درباره هویت موسیقی ایرانی در آموزشگاه‌های آزاد و هنرستان‌های موسیقی شهر تهران»
  • نویسنده: حسن وخشور
  • قیمت: 0 ریال
  •  
سفــارش کتــاب
معرفي  كتاب «بررسی وضعیت آموزش موسیقی و نگرش استادان و مدیران درباره هویت  موسیقی ایرانی در آموزشگاه‌های آزاد و هنرستان‌های موسیقی شهر تهران»


◄پژوهش و نگارش: حسن وخشور

◄ويراستار ادبي: محبوبه عزیزی

◄تعداد صفحه: 140

◄سال انتشار: 1386

◄نوبت چاپ: اول

◄شمارگان: 200

◄ناشر : پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات

 

کتاب حاضر، نتیجه پژوهشی است در موضوع «بررسی وضعیت آموزش موسیقی و نگرش استادان و مدیران درباره هویت موسیقی ایرانی در آموزشگاه‌های آزاد و هنرستان‌های موسیقی شهر تهران» که به کوشش حسن وخشور در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام شده است.

به طور کلی اهمیت این تحقيق، بررسی وضعیت آموزشی در مراکز و هنرستان‌های موسیقی شهر تهران باتوجه به نوع ساز، متون آموزشی و شیوه‌های تدریس، جمع‌آوری اطلاعات و داده‌های لازم از طریق پرسش‌نامه‌های دقیق، تدوین و ارزیابی ملاک‌ها و شاخص‌های موردنیاز و در نهایت پیشنهاد شیوه‌ای کارآمد و متناسب با امکانات موجود است. روشی که در این تحقیق به کار رفته توصیفی – تبیینی و ابزار پژوهش، پرسشنامه‌ محقق‌ساخته و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، از روش‌های آماری در دو بخش توصیفی و استنباطی استفاده شده است.

این کتاب از پنج بخش تشکیل شده است. بخش نخست، به کلیات و ضرورت پرداختن به وضعیت آموزش موسیقی اختصاص دارد؛ در بخش دوم، پژوهشگر به پیشینة مطالعات و مبانی نظری آموزش موسیقی پرداخته است؛ بخش سوم، به روش پژوهش می‌پردازد؛ گردآوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن در بخش چهارم آمده و در بخش پنجم، سؤال‌های پژوهش بررسی و نتیجه‌گیری شده است.

از پیشنهادهای این پژوهش با توجه به یافته‌های آن می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

باتوجه به گرایش روزافزون هنرجویان به سازهای غیرایرانی و تأثیرهای فرهنگی آنها، متولیان اشاعه موسیقی کلاسیک ایران مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما، مسئولیت معرفی و آشنایی عامة مردم خصوصاً نوجوانان و جوانان را با جذابیت‌ها و توانایی موسیقی و سازهای ایرانی دارند.

ضروری است که در روش‌ها و متون آموزشی مراکز آزاد و هنرستان‌های موسیقی تجدیدنظر شود و درباره روش‌های ناهماهنگ با توانایی‌های ذهنی نوجوانان و جوانان بازنگری شود.

باتوجه به نظر مدرسان و مدیران مراکز موسیقی کشور برای حفظ و ارتقای موسیقی ایرانی، همایش‌های علمی برای شناخت این نوع موسیقی و شیوه‌های آموزشی آن ضروری است.

 براي دريافت متن كامل كتاب اينجا كليك كنيد. 

از طریق فرم زیر نظرات خود را با ما در میان بگذارید