در نشست معرفی و نقد کتاب «روزنامچه سیاحت» مطرح شد:

نویسنده بیرون ازمناسبات دولت‌ملت، دین را به‌صورت یکپارچه می‌بیند

نویسنده بیرون ازمناسبات دولت‌ملت، دین را به‌صورت یکپارچه می‌بیند

مهدی یوسفی؛ جامعه‌شناس گفت: ما در این کتاب، با یک شیعه طرف هستیم که از درگیری با سیاست ملی به‌طور مستقیم، بیرون است. درنتیجه مسأله‌ای که برایش اولویت دارد، مسأله کاملاً دینی‌ست. درنتیجه بیرون ازمناسبات دولت ملت می‌تواند دین را به‌صورت یکپارچه ببیند و فارغ از بازی‌هایسیاسی، نظر دهد که این خیلی ارزشمند است.

نشست معرفی و نقد کتاب «روزنامچه سیاحت» نوشته خواجه غلام‌الثقلین، چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ با حضور حسینعلی نوذری (استاد علوم سیاسی)، مهدی یوسفی (جامعه‌شناس) و لیلا عبدی خجسته (مترجم کتاب)، با دبیری مصطفی اسدزاده (عضو پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات) برگزار شد.

در ابتدای این نشست، لیلا عبدی به معرفی خواجه غلام‌الثقلین نویسنده این کتاب پرداخت و گفت: خواجه غلام‌الثقلین، یکی از دانشمندان هندوستانی است که فارغ‌التحصیل دانشگاه اسلامی «علیگر» بود. او در دوران دانشجویی خود، شخصیت برجسته‌ای داشت و اهل خواندن کتاب‌های فلسفی، اسلامی و حقوقی بود. او بعد از مدتی، کار ترجمه متون الهیات و کتاب‌های فلسفی را آغاز کرد و مدتی در هندوستان، به انجام کارهای حقوقی و وکالت مشغول شد. او از کسانی بود که دغدغه اسلام راستین داشت و مقالاتی راجع‌به بانکداری اسلامی و بیمه اسلامی می‌نوشت. هم‌چنین روزنامه‌ای به نام «عصر جدید» منتشر می‌کرد و این مقالات را در آن‌، به چاپ می‌رساند. در هر شماره از روزنامه‌اش، مقاله‌ای راجع‌به ایران منتشر می‌کرد. او در ابتدای کتاب روزنامچه سیاحت خود می‌گوید که به قصد زیارت اماکن مقدس راهی عراق و ایران می‌شود اما بعدها از هدف اصلی خود سخن می‌گوید که قصد داشته به دلیل انقلاب مشروطه و طرفداران اسلام راستین در ایران، به ایران بیاید و ایران را از نزدیک ببیند.

ادامه مطلب



 

برچسب ها
از طریق فرم زیر نظرات خود را با ما در میان بگذارید