در شورای معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

گزارش پیمایش ملی «کودکان و اینترنت در ایران» ارائه می‌شود

گزارش پیمایش ملی «کودکان و اینترنت در ایران» امروز، یکشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۰ ازسوی محمد سلگی رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در شورای معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه می‌شود.

این پژوهش توسط دفتر طرح‌های ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با همکاری مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی و وزارت آموزش و پرورش، اردیبهشت 1400 انجام شده است. جامعه آماری این پیمایش را دانش‌آموزان  ۹ تا ۱۷ سال کل کشور تشکیل می‌دهند که تعداد نمونه انتخابی از این جامعه، معادل ۱۱۰۶۹ نفر است.

شناسایی ویژگی‌های اجتماعی و فردی کاربران ۹ تا ۱۷ ساله اینترنت در ایران، شناسایی نحوه استفاده کاربران ۹ تا ۱۷ ساله اینترنت در ایران، شناسایی خطرات و تهدیدهای استفاده از اینترنت برای کاربران ۹ تا ۱۷ ساله و شناسایی فرصت‌ها و امکاناتی استفاده از اینترنت برای کاربران ۹ تا ۱۷ ساله، ازجمه اهداف مهم این تحقیق بوده است.

محورهایی که این گزارش تلاش می‌کند به آن‌ها پاسخ دهد، عبارتند از:

• دسترسی کودک و نوجوان به اینترنت
  • تنوع فعالیتهای کودک و نوجوان بر بستر اینترنت
  • حضور کودک و نوجوان در شبکه های اجتماعی
  • مهارت‌های دیجیتالی کودک و نوجوان
  • نظر کودک و نوجوان در مورد ریسک‌ها و خطرها در اینترنت
  • مناسبات خانواده و کودک و نوجوان در مصرف اینترنت
  • مناسبات دوستان کودک و نوجوان در مصرف اینترنت
  • عوامل موثر بر هویت کودک و نوجوان (به عنوان متغییرهای تحلیل)

گفتنی است اطلاعات این پیمایش با روش اینترنتی و استفاده از برنامه «شاد» در نیمه دوم اردیبهشت تا نیمه اول خرداد گردآوری شده است.