کتاب «به طعم فرهنگ» منتشر شد
کتاب «به طعم فرهنگ: جامعهشناسی سیاسی پییر بوردیو» به قلم حجتالله ایوبی از سوی نشر ثالث منتشر شد. نویسنده در این کتاب، تلاش کرده از پییر بوردیو، جامعهشناس فرانسوی به عنوان یک جامعهشناس سیاسی رونمایی کند.
به تعبیر نویسنده، پیــر بوردیـــو نــامـی شنـــاختـهشــده در سپـهر علــوم انسانــی به ویـژه در عــرصهٔ جامعهشناسی است. نظریهٔ میدانها، و آفرینش مفاهیم مهم و تازهای مانند هبیتوس (خیم)، سرمایهٔ نمادین، خشونت نمادین، طبقهبندی، رابطهٔ بین هبیتوس و سلیقه و سبک زندگی پارهای از این مفاهیم مهم هستند. تلاش بوردیو برای گشودن راه میانه بین عینی و ذهنی و گذر از دوگانههای رایج دورانش او را شایستهٔ نام جامعهشناس برجسته و بزرگ روزگار ما نموده است. نظریهٔ میدان و فضا را میتوان قلب تپندهٔ نظریهٔ عمومی او در جامعهشناسی دانست. یــکی از برجســتگیهای بوردیو، کوشــش او برای بیــرون کشیــدن نظریههایش از پیمایشهای علمی و پرشماری است که با پژوهشگران انجام داده است.
ایوبی در این کتاب با بیان اینکه اندیشههای جامعهشناسانه بوردیو در ایران به خوبی شناخته شده است، تصریح میکند: در این کتاب تلاش شده است از بوردیوی جامعهشناس سیاسی رونمایی شود. چاپ کتاب دربارهٔ دولت ده سال پس از درگذشتش این کار را آسانتر کرده است. جامعهشناسی سیاسی بوردیو بیگمان به طعم فرهنگ است. بوردیو با موفقیت توانست فرهنگ را به عنوان متغیر مهم و حتی مستقل برای تبیین پدیدههای سیاسی به کار گیرد. بررسی نقش سرمایههای فرهنگی برای فهم رفتار سیاسی، جنبشهای سیاسی، و بهویژه دیدگاه بوردیو دربارهٔ طبقهبندی اجتماعــی و سیاســی بر اساس سبـک زنــدگی و سلیـقه از نــوآوریهای او در جامعهشناسی سیاسی است. در این کتاب کوشش شده است نظریههای سیاسی بوردیو در چارچوب پاردایم فکری او تبیین شود.
حجت الله ایوبی دانشآموخته دانشگاه لیون 2 فرانسه و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است. وی در حال حاضر دبیرکل کمیسیون ملّی یونسکو در ایران است. کتابهای سیاستگذاری فرهنگی در فرانسه: دولت و هنر، سیاست و حکومت در فرانسه، پیدایی و پایایی احزاب سیاسی در غرب و اکثریت، چگونه حکومت میکند؟ برخی از آثار ایوبی است که قبلاً منتشر شده است.
کتاب «به طعم فرهنگ: جامعهشناسی سیاسی پییر بوردیو» از سوی نشر ثالث وارد بازار نشر شده است.