یادداشت دکتر نعمت‌ا... فاضلی درباره مجموعه مقالات «کرونا و جامعه ایران»:

باید به محققان علوم‌انسانی و اجتماعی در ایران دست‌مریزاد گفت

به زودی کتاب مجموعه مقالات «کرونا و جامعه ایران» توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر می‌شود. در این کتاب من هم مقاله بلندی با عنوان «مردم نگاری کرونای ایرانی» دارم. این مجموعه مقالات در کنار مجموعه مقالات «آموزش عالی، علم و بحران کرونا در ایران» (منتشر شده توسط پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی) بهترین کتاب های تألیفی در این زمینه است که تا این لحظه دیده‌ام.

اگر منصفانه بخواهیم قضاوت کنیم باید به محققان علوم انسانی و اجتماعی در ایران دست مریزاد گفت و آنها را به خاطر مواجهه خلاقانه و فعالانه‌شان با بحران کرونا تحسین کرد. تا این لحظه چند کتاب و هزاران یادداشت و کار فکری در زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی بحران کرونا منتشر شده است. من با متن‌های انگلیسی منتشر شده درباره کرونا هم آشنا هستم. تحقیقاً می گویم که نوشته‌ها و تأملات ایرانی در این زمینه بسیار خلاقانه و مسئولانه است و چیزی از دانش جهانی کم ندارند. از این نظر بر اهمیت کارهای فکری دانشگاهیان ایرانی تأکید می‌کنم که اغلب این دانشگاهیان در معرض نقد و حمله غیرمنصفانه‌ای از نظر مواجهه آن‌ها با بحران‌های جامعه ایران هستند. حداقل در مواجهه با بحران کرونا از حیث اندیشه‌ورزی این دانشگاهیان خوب عمل کرده‌اند و باید دست آن‌ها را بوسید.

عنوان مقالات