در نشست «کرونا و امر اجتماعی» ۲ مطرح شد:

مسئولیت‌پذیری مردم در مقابله با کرونا، در گرو اعتماد آن‌ها به دولت است

مسئولیت‌پذیری مردم در مقابله با کرونا، در گرو  اعتماد آن‌ها به دولت است

دومین نشست از سلسله نشست‌های «کرونا و امر اجتماعی» با حضور دکتر محمد حسین پناهی (عضو هیأت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی) و دکتر سیدضیاء هاشمی (عضو هیأت‌علمی دانشگاه تهران) دوشنبه ۹۹/۵/۲۰ ازسوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به صورت آنلاین برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمدحسین پناهی ضمن تعریف افکار عمومی به میانگین افکار درمورد موضوعات خاص در بین لایه‌های مختلف جامعه (عموم مردم و کارشناسان و متخصصان)، درباره نسبت افکار عمومی با واقعیت بیرونی اذعان کرد: معمولاً افکارعمومی عین واقعیت را نشان نمی‌دهند و توأم با انحراف هستند. ارزش‌های اجتماعی که افراد به آن معتقدند، نگرش‌هایی که دارند، اطلاعاتی که به دست می‌آورند و نیز منابع آن اطلاعات، در میزان انحراف از واقعیت تأثیر دارند. معمولاً عقیده بر این است که نظر متخصصان و کارشناسان یک حوزه، ارتباط بیشتری با واقعیت بیرونی دارد و درمقابل، افکار مردم انحراف بیشتری از واقعیت دارد. بنابراین ممکن است بین افکارعمومی و افکار کارشناسی، شکاف وجود داشته باشد. اما درباره مسأله کرونا، شکاف بین افکارعمومی و افکار کارشناسی خیلی کمتر از مسائل دیگر است که این امر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد ازجمله اینکه خود متخصصان درباره این ویروس به دلیل جدیدبودن آن، اطلاعات کمی دارند و خود آن‌ها به این مسأله اذعان می‌کنند. دوم اینکه حساسیت افکارعمومی به این موضوع به دلیل برجستگی‌ای که پیدا کرده، زیاد است. به همین دلیل سعی می‌کنند اطلاعات لازم را در این زمینه به دست بیاورند که این خود باعث کاهش شکاف افکارعمومی و افکار کارشناسی می‌شود. استفاده مردم از رسانه‌های مجازی از عوامل دیگر کاهنده شکاف می‌تواند باشد. کسب اطلاعات و نیز اطلاع‌رسانی از طریق این فضا، باعث افزایش اطلاعات و کاهش شکاف میان این دو گروه می‌شود. غیرسیاسی بودن و سیاسی نکردن این موضوع، دلیل دیگری‌ست که باعث می‌شود اطلاعات درمورد این بیماری، راحت‌تر و ساده‌تر منتقل شود.

ادامه مطلب