دکتر نعمت‌الله فاضلی در نشست رونمایی از مجموعه سه‌جلدی «چشم‌اندازهای فرهنگ معاصر ایران»:

انگیزه اصلی ما اعتبار بخشیدن به اندیشمندان ایران بود

نشست رونمایی از مجموعه سه‌جلدی «چشم‌اندازهای فرهنگ معاصر ایران» با حضور سیدمحمد بهشتی و با دبیری مصطفی اسدزاده (دکتری سیاستگذاری فرهنگی)  شنبه ۱۰ آبان ۹۹ به صورت آنلاین برگزار شد.

در این نشست دکتر نعمت‌الله فاضلی و دکتر مانی کلانی به معرفی و نقد و بررسی بخشی از این اثر پرداختند.

نعمت‌الله فاضلی اولین سخنران این برنامه با توضیح اجمالی درباره مجموعه سه‌جلدی «چشم‌اندازهای فرهنگ معاصر ایران» به معرفی و شرح مهم‌ترین ویژگی‌های آن پرداخت و تصریح کرد: این کتاب، گفتگوهای انتقادیست با ۱۳ اندیشمند امروز ایران. ما در این گفتگوها، یک انگیزه داشتیم و آن اینکه راوی اندیشمندان ایرانی باشیم. چراکه اندیشمندان ایران نیاز به راوی دارند. ما دانشگاهی‌ها کمتر معطوف به هم صحبت می‌کنیم و به هم اعتبار می‌بخشیم مگر پس از مرگ یکدیگر. بنابراین اولین ویژگی مهم این مجموعه سه‌جلدی، این است که ما سعی کردیم در آن راوی باشیم و اندیشه‌ها را روایت کنیم. این کتاب، انباشت انتقادی دانش است. تلاش کردیم که در گفتگوها نه از روی ستایش‌گری و نه از روی انکار خصومت، پیش رویم. بلکه با نقادی این اندیشه‌ها، به آن‌ها اعتبار دهیم چراکه اگر این روایت‌ها نباشد، جامعه شادابی و سرزندگی خود را از دست می‌دهد.

ادامه مطلب