پلتفرم‌های آنلاین؛ مسائل حکمرانی و اقتصاد اشتراک‌گذاری

پلتفرم‌های آنلاین؛ مسائل حکمرانی و اقتصاد اشتراک‌گذاری
  • نویسنده: حسین حسنی
  • قیمت: 390000 ریال
  •  
سفــارش کتــاب

کتاب «پلتفرم‌های آنلاین؛ مسائل حکمرانی و اقتصاد اشتراک‌گذاری» اثر پژوهشی حسین حسنی (عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات) است که با نظارت عبدالحسین  کلانتری تدوین و منتشر شده است.

پژوهشگر در این کتاب با بیان اینکه یکی از حوزه‌های پژوهشی نوظهور در زمینه سیاست‌گذاری و تنظیم مقررات اینترنت، مطالعه نقش میانجی‌های اطلاعاتی یا پلتفرم‌های آنلاین در اعمال حاکمیت است، تصریح می‌کند که از‌یک‌طرف، بر پلتفرم‌ها به‌واسطه سیاست‌گذاری در مورد مؤسسات اطلاعاتی حکمرانی می‌شود؛ از طرف دیگر، خود پلتفرم‌ها نیز ازطریق تنظیم مقررات درباره محتوا و نحوه رفتار کاربران بر محیط خود اعمال حکمرانی می‌کنند.

نویسنده با اشاره به دو پلتفرم­ آلفابت گوگل و فیس‌بوک بیان می‌کند که این دو پلتفرم­ طی دو دهه گذشته به‌سرعت از زمینه‌ای محلی به سطحی جهانی رشد کرده و شیوه­های عمل کاربران منفرد تا اجتماع کاربران و دولت‌ها را با تحولات، پیامدها و چالش­های جدیدی مواجه ساخته‌اند.  

در این کتاب بر اساس مدل معرفي‌شده توسط فن دايک  و نیز ژیلسپی، پیامدهای نقش‌آفرینی جهانی این پلتفرم‌ها از منظر تحولات کسب‌و‌کار و نیز سیاست‌گذاری برای حکمرانی بر فضای مجازی در ایران مطالعه شده است.

نویسنده هدف این کتاب را تحلیل انتقادی نقشی می‌داند که این پلتفرم‌های بزرگ عمدتاً آمریکایی در سازمان‌دهی، شکل‌دهی و بازتعریف روابط اقتصادی و حق حاکمیت و حکمرانی دارند. به‌عبارت‌دیگر، تحلیل دلالت‌های توسعه و نقش‌آفرینی روزافزون این پلتفرم‌های بزرگ برای عرصه­های قدرت، اقتصاد و سیاست از منظری انتقادی و اقتصاد سیاسی هدف این کتاب است.

تلاش پژوهشگر ان است که به این پرسش کلیدی پاسخ دهد که «پلتفرم‌های بزرگ آنلاین چه پیامدهایی بر حکمرانی و اقتصاد در پی دارند؟» 

«کلیات»، «پلتفرم‌های آنلاین: مفاهیم، رویکردها و حکمرانی»، «اقتصاد دیجیتال و  اشتراکی: اقتصاد مبتنی بر پلتفرم‌های برخط»، «رویکردهای نظری به تحلیل انتقادی  پلتفرم‌ها»، «اقتصاد پلترفم: اوبر»، «حکمرانی در/بر پلتفرم‌های فیس‌بوک و گوگل» و  «نتیجه‌گیری» شش فصل این کتاب است.

 


برچسب ها
از طریق فرم زیر نظرات خود را با ما در میان بگذارید