مجید شیخ‌انصاری در نشست «اولویت‌های پژوهش سینما در دوران کرونا»:

پایگاه داده‌ای خوب برای پژوهش‌ها وجود ندارد

نشست «اولویت‌های پژوهش سینما در دوران کرونا» هم‌زمان با هفته پژوهش،  با حضور پرویز اجلالی (عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران) و مجید شیخ‌انصاری (عضو هیأت‌علمی دانشگاه هنر) چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹ با دبیری امیررضا تجویدی به صورت آنلاین برگزار ‌شد.

در بخش اول این برنامه پرویز اجلالی به برخی از اثرات کرونا بر سینما در حوزه تولید، توزیع و پژوهش سینمایی اشاره و تصریح کرد: به لحاظ میزان نمایش، فروش سال ۹۹ سینما، ۵ تا ۱۰ درصد سال گذشته بوده است. میزان خسارت وارده بر سینما را عده‌ای ۱۹۵ میلیارد تومان و برخی ۱۲۲ میلیارد تومان برآورده کرده‌اند. به لحاظ تولید نیز، نهایتاً تولید فیلم متوقف شد اما عده‌ای کوشیدند ساخت فیلم را ادامه دهند که این ادامه‌دادن به تولید فیلم در شرایط کرونا، خود باعث بحرانی‌شدن اوضاع و حتی از ‌دست‌دادن هنرمندان بود. مهم‌ترین اتفاقی که در این دوران افتاد، نمایش آنلاین بود. سینما در کل دنیا به پشت کامپیوتر منتقل شد. در ایران اولین نمایش آنلاین، در ۲۴ فروردین با فیلم «خروج» شروع شد و هم‌اکنون از طریق پلتفرم‌های آنلاین مثل نماوا و فیلیمو نمایش داده می‌شود. حال که سینما به اینترنت منقل شده است، خیلی مهم است که ما آمار دقیق فیلم‌ها و مخاطبان آن‌ها در فضای مجازی را داشته باشیم. لذا لازم است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سامانه‌ای دراین خصوص راه‌اندازی کند تا ما اطلاعات دقیقی از تعداد فروش، بلیط‌ها و آمار مخاطبان داشته باشیم. فقط مشکلی که در این زمینه داریم این است که سینمای آنلاین ما یک مشکل زیرساختی دارد که ممکن است مسأله کپی برای این فیلم‌ها پیش بیاید؛ لذا باید برای این مسأله چاره‌ای اندیشید.

ادامه مطلب