گزارش عملکرد ۴ساله پژوهشگاه فرهنگ،هنر و ارتباطات،منتشر شد

گزارش عملکرد ۴ ساله پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات از سال‌‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ منتشر شد. در این مجموعه، شرح اقدامات و فعالیت‌های چهارساله پژوهشگاه که در راستای اهدافی چون شناسايی مسائل و ظرفيت‌های حوزه فرهنگ و هنر، ارائه راهبردها و راهكارهای مناسب حل مشكلات این حوزه و ارتقاء توانمندی‌های فعالان فرهنگی، هنری و رسانه‌ای انجام شده، گزارش شده است.

بخشی از این گزارش ذیل عنوان «اقدامات بهبودی»، به مجموعه اقدامات پژوهشگاه در راستای توجه به نیازهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز فرهنگ و هنر استان‌ها می‌پردازد. تلاش پژوهشگاه در این مدت، تحقق مرجعیت‌ پژوهش فرهنگی در کشور بوده است.

در بخش دیگر، به «فعالیت‌های شاخص» پژوهشگاه ازجمله انجام طرح‌های ملی، ایجاد کارگروه رصد فرهنگی کشور، تدوین گزارش‌های تحلیلی از وضعیت فرهنگی و هنری استان‌ها و تدوین توصیه‌های سیاستی درباره مسائل فرهنگی و هنری اشاره شده است.

گزارش تعداد طرح‌های پژوهشی انجام‌شده و در دست اجرا، نشست‌های علمی، همایش‌ها و جشنواره‌ها، تفاهم‌نامه‌های همکاری و آثار منتشرشده در ۴ سال اخیر، عناوین دیگری از این گزارش عملکرد است.

مطابق این گزارش، بخشی از رویکرد پژوهشگاه طی سال‌های ۱۳۹۶ تا شهریور ۱۴۰۰ به این شرح بوده است:

• توجه به نیازهای وزارتخانه و تعامل سازنده با معاونت‌ها، سازمان‌ها، مراکز و ادرات تابعه با اجرای بالغ بر ده‌ها عنوان طرح‌ کاربردی و طرح پژوهشی مشترک و چندین کلان‌پروژه
  • فعال‌سازی پژوهش‌های استانی و همکاری با ادارات کل ارشاد استانی با ایجاد یک شبکه ارتباطی بین استان‌ها و پژوهشگاه و تلاش به‌منظور توانمندسازی کارشناسان پژوهش استانی در اجرا و انجام طرح‌ها و نظرسنجی‌های ملی؛ توجه ویژه به فرهنگ و هنر استان‌ها با اجرای پژوهش‌های کاربردی با هدف شناسایی وضعیت فرهنگی و هنری استان‌ها؛ تهیه برش‌های استانی از طرح‌‌ها و پیمایش‌های ملی و تحلیل آنها؛ ایجاد شعب استانی افکارسنجی در ادارات کل ارشاد استان‌ها و...
  • تولید داده‌های مرتبط با حوزه فرهنگ، هنر و رسانه از طریق پیمایش وضعیت فرهنگی و اجتماعی جامعه با اجرای طرح‌‌هایی در گستره ملی
  • اهتمام بر انجام مطالعات کیفی، تحلیل ثانویه، فراتحلیل و مرور نظام‌مند داده‌های برآمده از پیمایش‌ها‌ و نظرسنجی‌ها و ترکیب آن با مطالعات پیشین به‌منظور یاری‌رسانی به حوزه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری؛
  • ایجاد سرفصل مطالعات کودکان و نوجوانان در حوزه مطالعاتی پژوهشگاه با هدف شناخت عرصه‌های مختلف و جدید زندگی کودکان در ایران امروز و سیاست‌گذاری ویژه در این زمینه.
  • تلاش به‌منظور مرجعیت‌یابی پژوهشگاه به‌عنوان یک مرکز پژوهشی معتبر با راه‌اندازی کارگروه رصد فرهنگی و دبیرخانه مجمع مراکز فرهنگ‌پژوهی
  • ترویج یافته‌های پژوهشی از طریق انتشار بالغ بر ۱۰۰ اثر تالیفی؛ بیش از ۱۰۶ عنوان گزارش فرهنگی، جستار، یادداشت تحلیلی؛ بیش از ۴۰۰ گزارش طرح ملی؛ ۷۰ ترجمه؛ نشر الکترونیک بیش از ۳۹۰ اثر ؛ و همچنین ایجاد مرکز آرشیو دیجیتال پژوهش‌های فرهنگی به‌منظور گردآوری و دسترس‌پذیر نمودن پژوهش‌های انجام‌شده در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه.
  • تلاش به‌منظور ارتقا و تکمیل منابع انسانی با جذب هیات‌علمی مجرب و متخصص، راه‌اندازی دبیرخانه هیات علمی، اجرای سند جامع نیروی انسانی، تصویب چارت سازمانی و اخذ کدهای استخدامی به‌منظور تامین و حفظ حقوق نیروی انسانی طبق ضوابط و قوانین موضوعه