نخستین شماره پژوهشنامه «کودک و نوجوان» منتشر شد

نخستین شماره پژوهشنامه فرهنگ و اجتماعی «کودک و نوجوان» به صاحب امتیازی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.

دستیابی به  جایگاه ممتاز در میان نشریات تخصصی کودکی و نوجوانی با رویکرد مطالعات راهبردی،  میان‌رشته‌ای و کاربردی و  کمک به ارتقاء دانش راهبردی  مدیران فرهنگی و اجتماعی و سیاستگذاران مبتنی بر پژوهش‌های علمی از اهداف  این نشریه است. مدیر مسئول این نشریه قاسم زائری و سردبیر آن محمدتقی کرمی است.

سعیده امینی، مهدی حسین‌زاده یزدی، نرگس‌سادات  سجادیه، احسان شاه‌قاسمی، وحید شالچی، محمدتقی کرمی قهی، مرتضی فرهادی، هوشنگ نایبی  و سیده راضیه یاسینی اعضای هیأت تحریریه این فصلنامه هستند. مهدی عباسی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات جانشین سردبیر این نشریه است. مدیریت اجرایی  این نشریه نیز با رقیه مهری است.

مقالات شماره  نخست این پژوهشنامه عبارت است از:

مهارت‌های زندگی در مواجهه کودکان با همه‌گیری  کووید- ۱۹

افسانه کمالی؛ فاطمه پاک مهر؛ عهدیه اسدپور

تجربه‌زیسته کودکان مهاجر افغان از مخاطره  «مطالعه‌موردی دانش‌آموزان افغان محصل در مؤسسه یاری‌گران کودکان‌کار پویا»

فاطمه رازکردانی  شراهی؛ خدیجه سفیری

سنخ شناسی و آسیب شناسی عملکردی موسسات رفاهی  در حوزه کودکان کار (با تأکید بر ملاحظات سیاستی)

مریم داودی؛ ستار  پروین

بررسی تطبیقی زیست‌جهان کودکی در فیلم «نان  و کوچه» و داستان «ببری که آمد عصرانه بخورد» از منظر بازنمایی «دیگری»

زهرا صابری تبریزی

شناخت شیوه‌های تعاملی کودکان ۹ تا ۱۱ ساله  با گوشی هوشمند و درک آن‌ها از این تعامل

سیده زهرا اجاق؛  فرازه نورزاد

زیبایی‌شناسی بومی خودتزئینی کودکان در عکس‌های  دورۀ قاجار (مورد مطالعه؛ کتاب کودکی نوشته مهرداد اسکویی)

طیبه عزت اللهی نژاد

متن کامل مقالات در سایت اختصاصی مجله به نشانی https://cssca.ricac.ac.ir در دسترس است.

پژوهشنامه فرهنگ و اجتماعی «کودک و نوجوان» با اتخاذ رویکردی میان‌رشته‌ای قصد دارد به‌منظور تولید ادبیات نظری و تجربی پیرامون مسائل و موضوعات خُرد و کلان فرهنگی ـ اجتماعی حوزۀ کودکان و نوجوانان در کشور اقدام به انتشار یافته‌ها و مقاله‌های معتبر علمی پژوهشگران این عرصه نماید. با توجه به وظایف و مأموریت‌های پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و تکالیف محوله به آن، که به مسئله‌شناسی، نیازسنجی و انجام پژوهش در پاسخ‌دهی به نیازها و مسائل موجود جامعۀ ایران معطوف است، این نشریه، به ترویج و تقویت زمینه‌های تولید نظریه در عرصه‌های فرهنگی ـ اجتماعی مربوط به کودکان و نوجوانان با رویکرد بومی متمرکز بوده و از مقاله‌های علمی پژوهشگرانی که به این‌گونه مطالعات برای «حل مسئله» در حوزۀ کودکی و نوجوانی علاقه‌مند هستند، استقبال می‌کند.

پژوهشنامه  فرهنگی و اجتماعی کودک و نوجوان به صاحب امتیازی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات پس از اخذ پروانه انتشار به شماره ثبت 92493 از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور دستیابی به جایگاه ممتاز در میان نشریات تخصصی کودکی و نوجوانی با رویکرد مطالعات راهبردی، میان‌رشته‌ای و کاربردی به‌طور مستمر و در قالب فصلنامه منتشر می‌شود.