کتاب «گزارش منشورات چاپی» منتشر شد

با نگاه به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها
کتاب «گزارش منشورات چاپی» منتشر شد

کتاب «گزارش منشورات چاپی؛ حوزه فرهنگ، هنر، رسانه و دین؛ ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها»، ازسوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.

این کتاب، گزارش اقداماتی است که در استان‌های مختلف کشور در سه بخش پژوهش، فصلنامه و انتشار کتاب، طی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ رخ داده است.

یکی از ویژگی‌های مدیریتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم، توجه به استان‌ها و تلاش برای تحقق شعار «ایران، فقط تهران نیست» بوده است و در این خصوص، نگاه و جهت‌گیری سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به استان‌ها و رفع موانع و مشکلات آن‌ها شفاف‌تر و برجسته‌تر بوده است.

بخش پژوهش این کتاب، به اهمیت پژوهش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دهه هفتاد و نقش شوراهای پژوهشی در ادارات کل ارشاد استان‌ها، در اجرای پژوهش‌های کاربردی حوزه فرهنگ‌وهنر اشاره می‌کند. به استناد این بخش، در دولت دوازدهم تلاش شد تا با ایجاد شبکه ارتباطی بین استان‌ها و پژوهشگاه فرهنگ، و هنر و ارتباطات، بخش پژوهش در استان‌ها احیاء شود که با راهبری پژوهشگاه، این مهم، تا حدودی محقق شد. در این بخش، اطلاعات پژوهش‌های انجام‌شده استان‌ها از محل اعتبارات استانی طی سال‌های مورد نظر، جمع‌آوری شده است.

بخش دوم این گزارش، به معرفی عناوین فصلنامه‌های منتشره در این مقطع زمانی اختصاص دارد. مطابق این بخش، هدف از چاپ و انتشار این فصلنامه‌ها، معرفی فرهنگ، هنر و ویژگی‌های فرهنگی هر استان با نظرداشت گستردگی جغرافیایی و تنوع اقوام و فرهنگ‌های مختلف در ایران است که عموماً عنوان فصلنامه‌ها متأثر از نام هر استان انتخاب شده است.


فصلنامه‌های «فرهنگ» استان‌ها، دارای مجوز انتشار از هیأت نظارت بر مطبوعات هستند و برخی از آنها دارای رتبه علمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز می‌باشند.

بخش سوم نیز، متعلق به موضوع انتشار کتاب در استان‌ها است. در این گزارش منظور از کتاب، کتاب‌هایی است که به صورت مستقیم و صرفاً توسط ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها چاپ و منتشر شده است که تدوین و تألیف آن‌ها، در قالب‌های یادنامه مفاخر و مشاهیر فرهنگ و ادب، گردآوری آثار ارائه شده در رویدادهای فرهنگی و هنری مانند کنگره‌ها، جشنواره‌ها، همایش‌ها، تذکره شعراء، هنرمندان، اهل قلم و گزیده آثار فرهنگی وهنری آن‌ها در رشته‌های مختلف و دایره‌المعارف‌ها و کلیات فرهنگ، فرهنگ عامه و موارد مشابه، انجام شده است.




برچسب ها
از طریق فرم زیر نظرات خود را با ما در میان بگذارید